ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

H NASA αποκάλυψε τον τρόπο με τον οποίο θα εποικιστεί ο Άρης μέχρι το 2030!

Μαγνητική ασπίδα θα λειτουργήσει ως μία μαγνητόσφαιρα και απώτερος στόχος είναι να επιτρέψει τη ροή νερού σε υγρή μορφή, στην επιφάνεια του πλανήτη, όπως λένε οι επιστήμονεςΈνα φιλόδοξο σχέδιο για τη γαιοπλασία του πλανήτη Άρη, δημιουργώντας μία μαγνητική ασπίδα γύρω του, ώστε να μπορεί στο μέλλον να εποικιστεί ανακοίνωσε η NASA.

Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία θεωρεί πως με αυτό τον τρόπο θα προστατεύσει τον Άρη και παράλληλα θα δημιουργήσει μία νέα ατμόσφαιρα στον κοντινότερο γείτονα της Γης.


Η ασπίδα θα λειτουργήσει ως μία μαγνητόσφαιρα και απώτερος στόχος είναι να επιτρέψει τη ροή νερού σε υγρή μορφή, στην επιφάνεια του πλανήτη, όπως λένε οι επιστήμονες. Δηλαδή, θα μπορέσουν να γεμίσουν με νερό, το 1/7 των ωκεανών του.

Χωρίς αυτή την ατμόσφαιρα, ο Άρης θα συνεχίσει να είναι ένα ψυχρό, ξηρό μέρος όπου η ζωή δεν μπορεί να ανθίσει. Εκτός από αυτό, μια μελλοντική επανδρωμένη αποστολή – που η NASA ελπίζει να σταλεί τη δεκαετία του 2030 – θα πρέπει επίσης να αντιμετωπίσει με ορισμένους σοβαρούς κινδύνους. Μεταξύ αυτών θα είναι η έκθεση σε ακτινοβολία και ο κίνδυνος της ασφυξίας, η οποία θα αποτελέσει ένα ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο για τους αποίκους.


Αν και το σχέδιο φαντάζει εξωπραγματικό, η NASA σημειώνει ότι παρόμοια συστήματα έχουν ήδη τοποθετηθεί στην τροχιά γύρω από τη Γη, ώστε να προστατεύονται οι αστροναύτες από την ηλιακή ακτινοβολία.

Ο Jim Green, επικεφαλής της Διεύθυνσης Πλανητικής Επιστήμης της NASA τόνισε ότι αν και εφόσον τεθεί σε λειτουργία το μαγνητικό πεδίο, που θα προστατεύει τον Άρη, από τις επιθέσεις της ηλιακής ακτινοβολίας και των διαφόρων μετεωριτών, τότε θα μπορούσε να αναπτυχθεί βαρύτητα, στο 50% της γήινης, μέσα σε διάστημα λίγων ετών!