ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

SATAN-2: Το νέο «υπερόπλο» του Πούτιν, ικανό να σβήσει μια χώρα απο το χάρτη

Ειδικοί σε θέματα ασφαλείας παρακολουθούν προβληματισμένοι τα νέα πυρηνικά καταφύγια που φτιάχνει ο Βλάντιμιρ Πούτιν.
Οι νέες στρατιωτικές εγκαταστάσεις χτίζονται σε στρατηγικής σημασίας περιοχές γύρω από τη Μόσχα και εύλογα κάνουν πολλούς να αναρωτιόνται εάν ο Πούτιν προετοιμάζεται για κάποιον επικείμενο πυρηνικό πόλεμο.

Ο Πούτιν, γράφει η Express, έχει παραγγείλει τη δημιουργία μιας εγκατάστασης 400 στρεμμάτων σε μια απομονωμένη περιοχή των Ουραλίων, από την οποία θα μπορεί να διοικεί έναν πόλεμο.

Λέγεται ότι οι Ρώσοι επιστήμονες προχωρούν στην κατασκευή του ισχυρότερου πυρηνικού όπλου που είδε ποτέ η ανθρωπότητα και το ονομάζουν SATAN-2, δηλαδή Σατανάς.

Η Exrpess ισχυρίζεται ότι ο Σατανάς-2 θα έχει τη δυνατότητα να καταστρέψει μια ολόκληρη χώρα στο μέγεθος της Γαλλίας.

Ο δρ. Λόρεν Τόμπσον, κορυφαίος αναλυτής σε στρατιωτικά θέματα, δήλωσε στο The National Interest:

«Η πιθανότητα ενός πυρηνικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας όχι μόνο συνεχίζει να υφίσταται αλλά και πιθανώς να μεγαλώνει».

«Και μπορεί να ξεκινήσει», συνέχισε ο ίδιος, «από μια πιθανή μελλοντική σύγκρουση στις τρεις βαλτικές χώρες, Εσθονία, Λιθουανία και Λετονία».

«Η ιστορία ίσως μια ημέρα να γράψει ότι η μεγαλύτερη στρατηγική γκάφα στην ιστορία ήταν η αποτυχία των Αμερικανών ηγετών να πάρουν σοβαρά την πιθανότητα ενός πυρηνικού πολέμου μεταξύ Αμερικής και Ρωσίας μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου».

Η Ρωσία διαθέτει αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο πυρηνικό οπλοστάσιο με 7.300 πυρηνικές κεφαλές.

Πηγή: fnews