ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Δείτε την υπόγεια πόλη… νεκρών που ετοιμάζεται στην Ιερουσαλήμ (Βίντεο)

Ήδη έχει ξεκινήσει η κατασκευή ενός φιλόδοξου, νέου έργου στην καρδιά της ιερή γης του Ισραήλ, μια υπόγεια πόλη των νεκρών, όπου ένα τεράστιο δίκτυο από σύγχρονες κατακόμβες θα βρίσκεται κάτω από ένα βουνό.

Ουσιαστικά, είναι μια σύγχρονη εκδοχή των υπόγειων κρυπτών που ήταν μια αρκετά διαδεδομένη πρακτική στις αρχαίες κοινωνίες. Αυτές οι υπόγειες κρύπτες θα διαθέτουν ένα αξιόλογο δίκτυο ανελκυστήρων και θα ενώνουν τις σήραγγες που θα φιλοξενούν άλλοι 22.000 τάφοι.

Οι εργασίες έχουν ήδη αρχίσει για το έργο που θα κοστίσει 50 εκατομμύρια δολάρια, στο χώρο του νεκροταφείου Har HaMenuchot, το μεγαλύτερο νεκροταφείο του Ισραήλ, όπου 150.000 άνθρωποι έχουν ήδη ταφεί πάνω από το έδαφος.

Ο Hananya Shachar, διευθυντής της Εβραϊκής Κοινότητας και Κοινωνίας Ταφής της Ιερουσαλήμ, δήλωσε στην Washington Post: «Χρειαζόμαστε τη γη μας για τους ζωντανούς και όχι για τους νεκρούς.

«Τώρα έχουμε τον εξοπλισμό για τις γεωτρήσεις, την τεχνογνωσία και τα μέσα, γι “αυτό είπαμε: “Ας το κάνουμε’».


Το έργο έχει χρηματοδοτηθεί από τις προ-πωλήσεις των ταφικών οικοπέδων, ως επί το πλείστον σε Εβραίους, ενώ θα είναι ελεύθερο και σε Ισραηλινούς.

Η διάτρηση κάτω από το βουνό είναι ήδη σε εξέλιξη καθώς η ανάγκη για εύρεση χώρου νεκρών είναι μεγάλη.


Χτισμένο το 1951, το Har Hamenuchot, συνεχώς επεκτείνεται σε μέγεθος για να γίνει το μεγαλύτερο νεκροταφείο της χώρας.


Πριν από τη δημιουργία του, το Όρος των Ελαιών στην ανατολική της πόλης ήταν το κύριο νεκροταφείο της χώρας.


Παρά τους αρχικούς δισταγμούς, οι υπερ-Ορθόδοξες κοινωνίες ταφής του Ισραήλ έχουν αγκαλιάσει την ιδέα ως την πιο αποτελεσματική εβραϊκή πρακτική σε μια εποχή όπου τα περισσότερα από τα νεκροταφεία στα μεγάλα αστικά κέντρα είναι γεμάτα.


Πηγή