ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

«Έλληνες αντισταθείτε και ο ελεύθερος κόσμος θα σας χειροκροτήσει»

Πυρά κατά πάντων εξαπέλυσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για ακόμα μια φορά ο ηγέτης του ευρωσκεπτικιστικού UKIP, Νάιτζελ Φάρατζ. Κάλεσε μάλιστα τους Έλληνες να αντισταθούν στις πιέσεις ανεξάρτητα από τις συνέπειες, επισημαίνοντας ότι «ο ελεύθερος κόσμος θα τους χειροκροτήσει».

Από το στόχαστρο του Φάρατζ δεν γλίτωσε ούτε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο οποίος είχε δηλώσει ότι «Το αποτέλεσμα των εκλογών δεν αλλάζει τίποτα». Όσο για την απουσία του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ από τη συνεδρίαση εκείνη την ημέρα άφησε ένα αιχμηρό σχόλιο. «Προφανώς είναι πολύ απασχολημένος με το να προσπαθεί να βγάλει τα ευρώ του εκτός Ελλάδας», είπε.

«Δεν έχει σημασία τι ψηφίζετε, ποιες κυβερνήσεις εκλέγετε, αυτές οι συμφωνίες έχουν σχεδιαστεί να ισχύουν για πάντα. (…) Αυτή τη στιγμή είναι αδιανόητο η Ευρωπαϊκή Ένωση να αντιμετωπίζει την Ελληνική Δημοκρατία σαν να πρόκειται για μια παρτίδα πόκερ», ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Από την άλλη πλευρά έχουμε τη νέα αριστερή πτέρυγα της ελληνικής κυβέρνησης και δεν ήμουν σίγουρος τι να σκεφτώ για αυτούς μέχρι που την προηγούμενη εβδομάδα είδα στην Ντάουνινγκ Στριτ τον Γιάννη Βαρουφάκη να περπατάει με δερμάτινο μπουφάν, μπλε πουκάμισο, ξυρισμένο κεφάλι και τα χέρια στις τσέπες, μοιάζοντας με πορτιέρη νυχτερινού κέντρου. Όταν είδα αυτόν τον τύπο υποψιάστηκα πώς πρόκειται για πραγματική διαπραγμάτευση», τόνισε. «Τουλάχιστον ελπίζω να είναι», συμπλήρωσε.


Πηγή