ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Τι μετέφερε το χαμένο μαλαισιανό Μπόινγκ;

Έχουν περάσει εκατό ημέρες από τη στιγμή που το Boeing 777 των Μαλαισιανών Αερογραμμών, εκτελώντας την πτήση ΜΗ370 από Κουάλα Λουμπούρ προς… Πεκίνο, εξαφανίστηκε διά παντός από τα ραντάρ.

Ακόμα και σήμερα παραμένει δυσεπίλυτο μυστήριο τι συνέβη τη μοιραία νύχτα. Αυτό που πρέπει να ερευνηθεί περισσότερο από όλα τα άλλα, εφόσον θέλουμε να μάθουμε τι συνέβη στο αεροσκάφος, είναι το φορτίο που μετέφερε. Χρειάστηκε να περάσουν τρεις εβδομάδες για να μάθει η διεθνής κοινότητα ότι η πτήση ΜΗ370 μετέφερε μπαταρίες λιθίου. Ακόμα και σήμερα, όμως, δεν είμαστε απολύτως σίγουροι για την ποσότητά τους. Αραγε, τι άλλα επικίνδυνα υλικά μετέφερε το αεροσκάφος;

Από τα έγγραφα που δόθηκαν στη δημοσιότητα δεν προκύπτουν ούτε ποιοι ήταν οι πραγματικοί αποστολείς ούτε ποιοι ήταν οι πραγματικοί παραλήπτες των φορτίων που μετέφερε το αεροπλάνο. Η διεθνής κοινότητα οφείλει να απαιτήσει από τη Μαλαισία πλήρη διαφάνεια επί του θέματος. 

Αλλωστε, πάρα πολλά χρήματα και άλλου είδους πόροι δαπανήθηκαν από Αυστραλία, Κίνα και ΗΠΑ, καθώς και πολλούς άλλους στην άκαρπη, όπως αποδείχθηκε, αναζήτηση των συντριμμιών του αεροσκάφους.