ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Αεροπλάνα που εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς στη διάρκεια της ιστορίας

1. AMELIA EARHART - 1937 Η Αμέλια Έρχαρτ έγινε η πρώτη γυναίκα πιλότος που πέταξε μόνη της πάνω από τον Ατλαντικό το 1937. Το αεροπλάνο της χάθηκε από τα ραντάρ κοντά στο Howland Island και παρά τις πολύχρονες έρευνες, ούτε η σορός της, ούτε το αεροπλάνο της βρέθηκαν ποτέ. Η ιστορία της αποτέλεσε τροφή για την κινηματογραφική και όχι μόνον φαντασία: κάποιοι είπαν ότι ήταν κατάσκοπος των ΗΠΑ και τη συνέλαβαν και την εκτέλεσαν Ιάπωνες, κάποιοι ότι έζησε αλλά άλλαξε το όνομα της για να γλυτώσει τα φώτα της δημοσιότητας και κάποιοι ακόμη και ότι την απήγαγαν εξωγήινοι.


2. ΠΤΗΣΗ 19 - 1945


Στις 5 Δεκεμβρίου του 1945, πέντε βομβαρδιστικά απογειώνονται από τη Φλόριδα για εκπαιδευτική πτήση, γνωστή με το όνομα Πτήση 19. Και τα 5 αεροσκάφη, με τους πιλότους και το 14μελες πλήρωμα τους εξαφανίστηκαν και δεν βρέθηκαν ποτέ. Ένα αεροσκάφος διάσωσης που εστάλη να τους βρει, επίσης χάθηκε, μαζί με τα 13 μέλη του πληρώματος του.

Η Πτήση 19 έγινε μια από τις πρώτες αεροπορικές τραγωδίες που συνδέθηκαν με μεταφυσικά φαινόμενα στο περίφημο Τρίγωνο Των Βερμούδων.

3. BSAA AVRO LANCASTRIAN STAR DUST - 1947


Η πτήση της British South American Airways εξαφανίστηκε στις Άνδεις, στη διάρκεια χιονοθύελλας στις 2 Αυγούστου του 1947. Για περισσότερο από 50 χρόνια, δεν είχε βρεθεί ούτε ένα ίχνος του αεροσκάφους ή των 11 επιβατών του. Τέλος, τον Ιανουάριο του 2000, μια ομάδα ορειβατών, βρήκε συντρίμμια του αεροσκάφους και λείψανα των επιβατών. Η τραγωδία αποδόθηκε στις κακές καιρικές συνθήκες.

4. FLYING TIGER LINE FLIGHT 739 - 1962


Η στρατιωτική τσάρτερ πτήση μετέφερε αμερικανικά στρατεύματα στο Βιετνάμ. Εξαφανίστηκε λίγο αφότου απογειώθηκε από την στάση ανεφοδιασμού που έκανε στη βάση του Γκουάμ. Και οι 107 επιβάτες του θεωρούνται νεκροί αλλά δεν βρέθηκε ούτε ένα ίχνος ποτέ.

5. USAIR FLIGHT 427 - 1994


Λίγα λεπτά πριν προσγειωθεί στο Πίτσμπουργκ, η πτήση USAir 427 που ερχόταν από το Σικάγο το αεροπλάνο συνετρίβη με ταχύτητα 300 μιλίων/ώρα μέσα σε μόλις 28 δευτερόλεπτα από την ώρα που κόλλησε η τουρμπίνα του.

Χρειάστηκε 4 χρόνια για να εκδοθεί ασφαλής έκθεση για τα αίτια της τραγωδίας: η βαλβίδα του πηδαλίου.

6. TWA FLIGHT 800 - 1996


Λίγο αφότου απογειώθηκε από τη Νέα Υόρκη, στις 17 Ιουλίου του 1996, το αεροσκάφος της TWA εξερράγη στον αέρα παρασέρνοντας στο θάνατο και τους 230 επιβαίνοντες. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι είδαν στον ουρανό κάτι σαν αστραπή και διατυπώθηκαν υποθέσεις ότι το αεροσκάφος χτυπήθηκε από πύραυλο, βόμβα ή ακόμη και μετεωρίτη.

Τέσσερα χρόνια μετά, το πόρισμα των ερευνών έδειξε ότι το αεροσκάφος εξερράγη εξαιτίας βραχυκυκλώματος που έβαλε φωτιά στη δεξαμενή καυσίμων.

Ωστόσο πολλοί εξακολουθούν να πιστεύουν ότι απλά με αυτή την αιτιολόγηση η αμερικανική κυβέρνηση κάλυψε κάποια συνωμοσία.

7. AIR FRANCE FLIGHT 447 - 2009


Την 1η Ιουνίου του 2009, πάνω από τον Ατλαντικό, η πτήση 447 εξαφανίστηκε από τα ραντάρ. Την επόμενη μέρα, κάποια κομμάτια του αεροσκάφους εμφανίστηκαν στην επιφάνεια των νερών. Χρειάστηκε όμως 2 χρόνια μέχρις ότου οι αρχές εντοπίσουν το μαύρο κουτί του αεροσκάφους.

Η τραγωδία αποδόθηκε εξίσου σε τεχνικά προβλήματα και ανθρώπινο λάθος: ο πάγος κάλυψε τους εξωτερικούς αισθητήρες του αεροσκάφους με αποτέλεσμα να χαλάσει ο αυτόματος πιλότος. Όμως και οι πιλότοι δεν είχαν μεριμνήσει να πάρουν τα απαραίτητα εγχειρίδια οδηγιών μαζί τους με αποτέλεσμα να μην μπορούν να σώσουν την κατάσταση.