ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

«Μπουκάλι» νερό που… τρώγεται! (Βίντεο)

Ένα μπουκάλι που τρώγεται έρχεται για να μειώσει το πλαστικό ανά τον κόσμο!Εμπνευσμένοι από τεχνικές της μοριακής γαστρονομίας, τρεις φοιτητές, ο Rodrigo García González, ο Pierre Paslier και ο Guillaume Couche, από το Λονδίνο δημιούργησαν το «Ooho», μια άμορφη μάζα που μοιάζει με δοχείο νερού, που όμως είναι ανθεκτικό, υγιεινό, βιοδιασπώμενο και βρώσιμο. Το δοχείο περιέχει νερό σε μια διπλή μεμβράνη χρησιμοποιώντας τη «σφαιροποίηση», την τεχνική της διαμόρφωσης υγρών σε σφαίρες όπου πρωτοστάτησε στα εργαστήρια το 1946 και διαδόθηκε πιο πρόσφατα από σεφ στο εστιατόριο «El Bulli» στην Ισπανία.


«Εφαρμόζουμε μια εξελιγμένη έκδοση της σφαιροποίησης σε ένα από τα πιο βασικά στοιχεία της ζωής, το νερό. Η διπλή μεμβράνη προστατεύει το εσωτερικό σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής και καθιστά δυνατή την τοποθέτηση ετικετών μεταξύ των δύο στρωμάτων χωρίς τη χρήση κόλλας», εξηγεί ο Rodrigo García González.

Ενώ η συσκευασία διαμορφώνεται, το νερό καταψύχεται και γίνεται πάγος, καθιστώντας δυνατή τη δημιουργία μιας μεγαλύτερης σφαίρας και διατηρώντας τα συστατικά στη μεμβράνη χωρίς να επηρεάζεται το νερό. Οι σχεδιαστές θέλησαν να αντιμετωπίσουν το γεγονός ό,τι οι περισσότεροι άνθρωποι πίνουν νερό από ανακυκλώσιμα μπουκάλια. Με την επανεξέταση της φιάλης, οι σχεδιαστές εξηγούν ότι είναι επίσης δυνατόν να μειώσουν το κόστος!


Πηγή