ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

ΟΛΌΚΛΗΡΗ Η ΑΛΉΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΆ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ Greece MC2D GRE-2012

PGS έχει αποκτήσει δεδομένα MC2D στη Δυτική και Νότια Ελλάδα για την Ελληνική Δημοκρατία Υπουργείο Περιβάλλοντος , Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής . Το πρόγραμμα αποτελείται από 12.500 χιλιόμετρα νέων απόκτηση δεδομένων χρησιμοποιώντας GeoStreamer GS με 6.000 χιλιόμετρα εκλεκτής ποιότητας δεδομένα εκ νέου επεξεργασίας που θα συνδυαστούν σε ένα περιφερειακό ερμηνεία . Οι στόχοι είναι η βελτίωση της κατανόησης της περιφερειακής δομής και απόθεσης λεκάνες και να εντοπίσει τα συστήματα πετρελαίου πριν από την άδεια γύρο έχει προγραμματιστεί για το δεύτερο εξάμηνο του 2014 .

Υπήρξε ένα διάλειμμα 15 χρόνων στην έρευνα υδρογονανθράκων στην Ελλάδα . Οι περισσότεροι απόκτησης σεισμικών δεδομένων και γεώτρηση σημειώθηκε μεταξύ 1977 και 1987 . Η δραστηριότητα αυτή εντοπίστηκαν ορισμένα έργα , γεωτρήσεις έκανε μια ανακάλυψη και αρκετά φρεάτια με παραστάσεις , αλλά τίποτα εμπορική αποκαλύφθηκε και η περιοχή έχει αγνοηθεί - μέχρι τώρα .

Εκτός από μερικές καιρό offset και τα παραγάδια μήκους ρεκόρ που εκτείνονται πάνω στο αβυσσική πεδιάδα η κύρια εστίαση είναι σε τρεις τομείς . Το βόρειο τμήμα είναι ένα πλέγμα γραμμών στο Ιόνιο Πέλαγος κατά τη διάρκεια της προ - Απουλία ζώνη . Η ζώνη αυτή είναι μια επέκταση της πλατφόρμας ανθρακικού Νότια Αδριατική με Κρητιδικό - Ηώκαινο βασικά ανθρακικά επικαλύπτεται από την σφραγίδα σχιστόλιθου Ολιγοκαίνου . Αυτά είναι ανάλογες με τις παραγωγικές κάταγμα δεξαμενές ανθρακικό κεντρική Αδριατική στα βόρεια υπεράκτιες Ιταλία και την Αλβανία . Στα νότια υπάρχει ένα χαλαρό δίκτυο των γραμμών γύρω από την ανακάλυψη Κατακόλου .

Αυτή η περιοχή βρίσκεται στο Ιόνιο ζώνη, η οποία είναι ανάλογη με τις πετρελαιοφόρες περιοχές στην ξηρά Αλβανία . Γεωτρήσεις σε όλη τη ζώνη αυτή σταμάτησε πριν ή κατά εξατμιστεί η Τριαδικού , αυτές υπερκαλύφθηκαν από παχύ Μεσοζωικού ανθρακικά και τριτογενή σχηματισμών . Imaging εδώ θα επικεντρωθεί στις αναλόγων Ηώκαινο Κρητιδικής για Κατάκολο και το Τριαδικό εξατμίζεται που εμπεριέχουν δυνατότητες με halite , γύψου και του ανυδρίτη interbedded με δολομίτες και λεπτή οργανική πλούσια σχιστόλιθους . Νότια της Κρήτης το δίκτυο των γραμμών θα αποκαλύψει τη σφήνα accretionary προ - Μεσσηνιακού που αποτελεί τη μεσογειακή ράχη και την έκταση της Μεσσηνιακής κάλυψη εξατμιστεί .

Η σεισμική απόκτηση δεδομένων , συμπεριλαμβανομένων των θαλάσσιων σοβαρότητα και μαγνητικών δεδομένων έχει ολοκληρωθεί . Η επεξεργασία είναι συνεχής και μερικές γραμμές fast -track θα είναι διαθέσιμη από τον Ιούνιο του 2013. Η πλήρης επεξεργασία υπολογίζεται να ολοκληρωθεί Δεκέμβριο 2013/January 2014 .

ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΡΕΥΝΑΣ:
12.430 χιλιόμετρα

ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Nordic Explorer , 2012/2013

ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΑΠΟΚΤΗΣΗ
Απόκτηση Λειτουργία : 2D
Πηγή Ενέργειας : 4.800 cu.in.
Shotpoint Διάστημα : 25 m / 37,5 m
Πηγή Βάθος : 5 m για εσωτερικές χορδές και 9 m για εξωτερικές χορδές
Streamer Μήκος : 10.050 m
Streamer Βάθος : 25 m
Ομάδα Διάστημα : 12,5 m
Εγγραφή Μήκος : 10.000 / 14.000 ms
Δειγματοληψία Βαθμολογία: 2 ms

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ( σε εξέλιξη )
Προ - επεξεργασία ( GeoStreamer GS )
SRME
Υψηλή Ανάλυση ραδόνιο Demultiple
MDR / FX - decon
Σταδιακή Zero
Ανισοτροπικό Kirchhoff PSTM
Υψηλή Ανάλυση ραδόνιο Demultiple
NMO Stack
Δημοσίευση Stack

ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ σύνολα δεδομένων
Τελική στοίβα PSTM ( SEG - Y )
Πρώτες στοίβα PSTM ( SEG - Y )
Στοίβες γωνία PSTM ( σχεδόν μέσα τώρα) ( SEG - Y )
Συγκεντρώνει PSTM ( SEG -Y)
Δεδομένα βαρύτητας και μαγνητικά

ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ