ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Τηλέφωνο με τεχνολογία βγαλμένη από τα Star Wars παρουσιάζει το ολόγραμμα του συνομιλητή (Βίντεο)

Οταν η Πριγκίπισα Λέια εμφανίστηκε σαν ολόγραμμα στον Σκαιγουόκερ στην ταινία Star Wars του 1977 οι σκηνοθέτες δεν θα μπορούσαν ποτέ να φανταστούν ότι αυτή η τεχνολογία θα γινόταν πραγματικότητα 36 χρόνια μετά και μάλιστα με όνομα φόρο τιμής στο Star Wars saga. Η Πολωνική εταιρεία Leia Display Systems που δανείζεται το όνομα της από την πριγκίπισσα Λέια, ετοιμάζει τα πρώτα τηλέφωνα με 3D ολογράμματα που θα δείχνουν στον χρήστη μία πλήρη εικόνα του συνομιλητή του.


Για να πραγματοποιήσουν μια τηλεφωνική κλήση 3D, οι χρήστες θα κάθονται μπροστά σε μια ειδικά προσαρμοσμένη κάμερα με δύο φακούς και ένα μικρόφωνο. Οι δύο εικόνες των φακών συνδέονται για να σχηματίσουν μια 3D εικόνα η οποία αποστέλλεται στον συνομιλητή.


Από την άλλη πλευρά μια μηχανή ολογράμματος θα παραλάμβάνει την εικόνα και με τη χρήση ενός προβολέα λέιζερ θα προβάλει το ολόγραμμα τρισδιάστατο.


Η εικόνα του ολογράμματος θα μιλάει θα κινείται και θα αντιδρά σε πραγματικό χρόνο, ενώ όπως υποστηρίζουν οι σχεδιαστές της πρωτοποριακής αυτής τεχνολογίας, οι 3D κλήσεις θα είναι διαθέσιμες στο κοινό μέσα στα επόμενα 5 χρόνια.

Δείτε το βίντεο...