ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Αυτός είναι ο πλέον καταζητούμενος τρομοκράτης στον κόσμο (Βίντεο)

Πλάνα στα οποία φαίνεται ο «πλέον καταζητούμενος τρομοκράτης στον κόσμο» για πρώτη φορά μετά το χτύπημα σε εγκαταστάσεις φυσικού αερίου στην Αλγερία, όπου σκοτώθηκαν δεκάδες άνθρωποι, περιλαμβάνει το βίντεο που ακολουθεί με τον Mokhtar Belmokhtar. Ο 41χρονος μονόφθαλμος φυγάς φαίνεται σε φάση εκπαίδευσης ενώ απευθύνεται και στην κάμερα.
Σύμφωνα με τη Daily Mail, πρόκειται για τον πιο καταζητούμενο τρομοκράτη στον κόσμο και οι μυστικές υπηρεσίες ΗΠΑ και ευρωπαϊκών κρατών εξετάζουν κάθε καρέ του βίντεο αναζητώντας οποιοδήποτε στοιχείο μπορεί να αποκαλύψει κάτι για το πού βρίσκεται ο Belmokhtar.

Πιστεύεται πως κρύβεται κάπου στη Λιβύη.

Παρότι ο 41χρονος μάχεται στο πλευρό ισλαμιστικών οργανώσεων στην Αλγερία από το 1992, ήρθε στο προσκήνιο μετά την ανάληψη της ευθύνης για το πλήγμα στις εγκαταστάσεις In Amenas στη χώρα, στις οποίες είναι συνιδιοκτήτρια και η ΒΡ.

Τον Ιανουάριο, υπενθυμίζει η Daily Mail, οι σύντροφοί του εισέβαλαν στη μονάδα με βαρύ οπλισμό κι έδεσαν εκρηκτικά στο λαιμό Δυτικών ομήρων, υποστηρίζοντας πως είχαν πάει εκεί μόνο για τους Χριστιανούς. Περικύκλωσαν τη μονάδα με νάρκες πριν απαιτήσουν από τη Γαλλία να σταματήσει τις επιθέσεις της κατά ανταρτών στο
γειτονικό Μάλι.

Έπειτα από ημέρες διαπραγματεύσεων, οι ειδικές δυνάμεις της Αλγερίας εισέβαλαν στη μονάδα, σε μία επιχείρηση που δέχθηκε έντονη κριτική και κατά την οποία σκοτώθηκαν 29 ένοπλοι και 37 ξένοι αιχμάλωτοι.

Τέσσερις μήνες αργότερα οι στρατιώτες του εξαπέλυσαν δύο βομβιστικές επιθέσεις στο Νίγηρα ενώ ακολούθησε έκρηξη σε στρατιωτική βάση στο Agadez όπου σκοτώθηκαν είκοσι στρατιώτες.

Άλλη βόμβα σε γαλλικό ορυχείο στο Arlit είχε ως αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να σκοτωθεί και άλλοι 14 να τραυματιστούν.

Με το ψευδώνυμο «Κ. Μarlboro» επειδή έβγαλε λεφτά από το λαθρεμπόριο τσιγάρων στη Σαχάρα, ο Belmokhtar θεωρείται ένας από τους πιο ισχυρούς πολεμιστές.

Ο Belmokhtar έχει καταδικαστεί ερήμην εις θάνατον από δικαστήριο της Αλγερίας.

Τον Ιούνιο φέτος η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε αμοιβή 5 εκατομμυρίων δολαρίων σε όποιον έχει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό του.

Δείτε το βίντεο...

Πηγή