ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Το συμβάν ΑΤΙΑ στην Καλιφόρνια (Βίντεο)

Λος Άντζελες, Καλιφόρνια. Τους πρώτους μήνες του 1942, η πόλη ήταν εί ποδός. Η πρόσφατη αιφνιδιαστική επίθεση στο Περλ Χάρμπορ είχε βάλει την Αμερική στον Β'Παγκόσμιο Πόλεμο... Η απειλή μιας ιαπωνικής εισβολής, δια θαλάσσης ή αέρος διατηρούσε το στρατό σε πλήρη επιφυλακή. Το Περλ Χάρμπορ ήταν μια πολύ πρόσφατη μνήμη. βρίσκονταν σε επιφυλακή. Υπήρξε μεγάλη δυσπιστία. Οι Αμερικανο - Ιάπωνες τοποθετήθηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Υπήρχαν γερμανικά υποβρύχια στον Ατλαντικό ιαπωνικά υποβρύχια στην περιοχή του Ειρηνικού και οι άνθρωποι ήταν πολύ φοβισμένοι. Σε μια καλά οργανωμένη αμυντική επιχείρηση η αεροπορία και η ακτοφυλακή παρακολουθούσαν την ακτογραμμή του Ειρηνικού, όπως ποτέ πριν.

Ο πόλεμος είχε αρχίσει. Ήμουν 13 χρονών και μια νύχτα, το Φεβρουάριο του 1942 οι σειρήνες άρχισαν να ηχούν μέσα στη νύχτα. Γενική συσκότιση. Υπήρξαν κι άλλες συσκοτίσεις, πριν από αυτήν.

Στις 25 Φεβρουαρίου μεταξύ 3:12 και 4:15 π.μ η 37η ταξιαρχία πυροβολικού στο Λος Άντζελες εξαπέλυσε αντιαροπορικά πυρά προς ένα ΑΤΙΑ.


Πηγή